Overslaan en naar de inhoud gaan

Datasets

[ meld een fout in dit record ]mandje (1): toevoegen | toon Print deze pagina

one publication added to basket [120531]
Effect of digestion on the d13C and d15N of fish-gut contents
Guelinckx, J.; Dehairs, F.; Ollevier, F. (2008). Effect of digestion on the d13C and d15N of fish-gut contents, in: Guelinckx, J. Estuarine habitat use by a goby species: a geochemical approach = Estuarien habitatgebruik door een grondelsoort: een geochemische benadering. pp. 25-31
In: Guelinckx, J. (2008). Estuarine habitat use by a goby species: a geochemical approach = Estuarien habitatgebruik door een grondelsoort: een geochemische benadering. PhD Thesis. Katholieke Universiteit Leuven, Laboratorium voor Aquatische Ecologie: Leuven. ISBN 978-90-8649-165-0. 163 pp.
Is gerelateerd aan:
Guelinckx, J.; Dehairs, F.; Ollevier, F. (2008). Effect of digestion on the d13C and d15N of fish-gut contents. J. Fish Biol. 72(1): 301-309. dx.doi.org/10.1111/j.1095-8649.2007.01692.x, meer

Beschikbaar in  Auteurs 

Trefwoorden
    Digestion
    Feeding experiments
    Food conversion
    Isotopes > Carbon isotopes
    Isotopes > Nitrogen isotopes
    Stomach content
    Pomatoschistus minutus (Pallas, 1770) [WoRMS]; Pomatoschistus minutus (Pallas, 1770) [WoRMS]
    Marien/Kust
Author keywords
    assimilation; carbon and nitrogen stable isotopes; Pomatoschistus minutus; stomach content analysis; trophic enrichment

Auteurs  Top 
  • Guelinckx, J.
  • Dehairs, F., meer
  • Ollevier, F.

Abstract
    Gut contents of sand goby Pomatoschistus minutus showed higher C and N isotope values than the food before consumption. This enrichment was more pronounced in the hindgut than in the foregut, probably because of preferential assimilation of 12C and 14N along the gastro-intestinal tract. The results indicated that the shift towards higher values in the alimentary canal occurs in the first 2 h after feeding.

Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteurs